Geschreven door 

Social media is soms gewoon rammen

bokshandschoenen

Je hebt een leuk concept, een nieuw bedrijf of een product. Om dit te lanceren wil je natuurlijk meteen social media inzetten. Meteen = Zo snel mogelijk.

Je laat je informeren over hoe je dat nu het beste kunt gaan doen. Na deze informatieronde is je één ding duidelijk: 'Er komt een stormvloed aan documenten, plannen, en strategieën op je af'. Dat kost tijd en geld. Heb je nu die online strategie, social media strategie, dat social media plan, die social media policy, kanaal strategie en content strategie allemaal nodig?

Ja en nee
Social media is strategische communicatie, daar moet je niet zomaar aan beginnen. Maar een boom neerhalen, daar papier van fabriceren en dat vol kalken met plannen en strategieën is het andere uiterste.

Denk goed na over wat je wilt bereiken met social media en maak van social media geen doel op zich. Als je weet wat je wilt bereiken kun je kijken naar de doelgroep. Wie is je doelgroep en waar is die actief, op welk platform en hoe kun je deze mensen bereiken?

Met dit in je achterhoofd kun je gaan starten. Niet als een kip zonder kop, maar gewoon met je gezonde verstand erbij. Ook in de wereld van social media geldt de regel: 'Herhaling is de kracht van reclame ehhh social media'. Blijf je focussen op je onderwerp en pas een invalshoek toe, waarmee je je verbindt met de doelgroep.

Verstandig?
Als je tijd en geld hebt kun je het gehele traject doorlopen. Voor grote productlanceringen is dat zeker verstandig; er is dan een groot belang bij een goede communicatie. Maar bij een event dat over 1 of 2 maanden plaatsvindt en waarbij de aanmelding ook wel een boost kan hebben, is er geen tijd te verliezen.

Dan is het motto: Verstand niet op nul en rammen!

 ram

Online Interactie

imonitoring

Haal meer rendement uit online interactie.

Wij ondersteunen u in het inrichten en het gebruik van iMonitoring.

Vraag nu een proefaccount aan. Wij nemen dan contact met u op!

Adres

adres

Bezoekadres:
Esdoornstraat 3, 8021 WB Zwolle
Postadres:
Watersniphof 39, 8043 JR Zwolle

Stuur een bericht via FaceBook

Vacatures Stage

adres

DeOnlineStrateeg.nl heeft vanaf februari 2018 stageplaatsen beschikbaar.
MBO: Media vormgever / Media Redacteur
HBO: Communicatie / DMC.

Lees meer over deze vacatures