Social Media

Twitter is maar één vorm van Social Media, die al gemeengoed is onze maatschappij. Social Media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen, waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Voor het zakelijk gebruik van Social Media moet een gedegen plan worden opgesteld. Er zijn namelijk veel do's en don'ts. Toch kan Social Media wel degelijk iets opleveren zonder dat het veel tijd kost.

Social Media mag niet meer ontbreken in de online strategie. Onder Social Media worden niet alleen Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin of andere soortgelijke websites verstaan, ook blogs, fora's en video-websites behoren er er toe. Social Media is makkelijk te integreren in een communicatie- en marketingplan. Dat wil niet zeggen dat het niet los kan worden ingezet.

Indexeren Social Media SpelersOnderzoek eerst op welk Social Media vlak uw doelgroep zich bevindt en wie de 'spelers' zijn. Ga niet meteen iedereen volgen, maar zorg dat u de voor uw bedrijf of organisatie interessante mensen volgt. Forrester Research heeft onderstaand schema gemaakt om uw spelers te indexeren.

Om alle Social Media kanalen te volgen bent u veel tijd kwijt. Er zijn verschillende tools om u te 'waarschuwen' als er een interessante tweet of blog wordt gepost. Zorg eerst voor complete en actuele eigen profielen, voorzien van content. Pas dan gaat u zelf doelgroepen benaderen en uitnodigen.

Voor Twitter zijn er tools beschikbaar om het beheer van een Account voor een deel te automatiseren. DeOnlineStrateeg.nl gebruikt hiet iMonitoring voor. Deze tool neemt u veel uit handen zodat u tijd bespaard in het onderhouden van uw social media accounts.

De online strateeg.nl kijkt samen met u naar een publicatiesysteem waarin uw website en de Social Media worden meegenomen. U wilt immers weten wat uw 'volgers' doen. Is er een 'call of action'? Moeten ze een bestelling plaatsen of een offerte aanvragen? Natuurlijk bent u benieuwd of uw inspanningen beloond worden. Er zijn verschillende tools om dit te meten en wij voorzien u graag van de voor u geschikte methode.

Meer in deze categorie: « Online Strategie

Online Interactie

imonitoring

Haal meer rendement uit online interactie.

Wij ondersteunen u in het inrichten en het gebruik van iMonitoring.

Vraag nu een proefaccount aan. Wij nemen dan contact met u op!

Adres

adres

Bezoekadres:
Esdoornstraat 3, 8021 WB Zwolle
Postadres:
Watersniphof 39, 8043 JR Zwolle

Stuur een bericht via FaceBook

Vacatures Stage

adres

DeOnlineStrateeg.nl heeft vanaf september 2018 nog een stageplaats beschikbaar.
MBO: Media vormgever / Media Redacteur
HBO: Communicatie / DMC.

Lees meer over deze vacatures